Portfolio

I över tio år har jag skapat och förbättrat texter på svenska. Jag arbetar både direkt med uppdragsgivare, och som underleverantör till byråer och förlag. Här hittar du ett urval av texter jag har skrivit, redigerat eller granskat.

Längre ner på sidan hittar du också en hel mängd kundcitat.

Svenska kyrkan:
webbcopy

Visit Dalarna:
broschyrer och artiklar

FM Mattsson Mora Group: artiklar

Uppsala kommun:
klarspråk

Malmenpower:
webbcopy

Öhmans Bygg:
webbcopy

Falu kommun:
reportage

Bengt Roos:
granskning av bokmanus

Dalavind:
copy och content

Calazo förlag: korrekturläsning

Silje Lea:
webbcopy

Heartspace:
textgranskning

Thomas Veber:
textgranskning

Socialchefsdagarna: artiklar

Canella IT:
webbcopy

Tillväxtverket:
artiklar

Gymnastikförbundet: textgranskning

Vision:
korrekturläsning

ESF-rådet:
artiklar

Stjernsund Brygghus: webbcopy

Region Västmanland:
textgranskning

Växa med Vilt:
textgranskning

Johan Hammar:
textgranskning

Så säger andra om mina insatser:

EVALINDA GRENSMAN, vd vestelv:

”Jenny är en superkraft i samarbetet med oss i Vestelv. Hennes briljanta färdigheter inom text, layout och det flytande språket har varit själva ryggraden i vår webbsatsning. Tack vare hennes oumbärliga insatser har vi kunnat nå nya höjder och skapa en webbsida som verkligen står ut.”

Elin Alsiok & Gunilla Tegen, affärsutvecklare Visit Dalarna:

”Jenny är oerhört professionell. Vi erhöll ett fantastiskt textmaterial av henne till våra broschyrer om Världsarvet Falun och Siljan Geopark som riktar sig till entreprenörer i områdena. Vi upplevde att det var mycket enkelt att samarbeta med Jenny.”

Jonas Pertoft, strategisk rådgivare, Södra tornet:

Jag vet inte om titeln språkmästare finns. Men Jenny hanterar det skrivna ordet på ett så självklart och säkert sätt. Det är ett nöje att samarbeta med en person som verkligen kan sitt jobb. När hon var anställd hos oss på Södra tornet gjorde vi en mängd uppdrag tillsammans, olika kunder, olika syften, olika stilar, olika utmaningar. En härlig blandning av målgruppsanpassningar, intervjuer, redigeringar och copywriting. Men Jenny löste alla uppdragen snabbt samtidigt som det blev snyggt, smart och rätt – som en språkmästare. Och med ett leende.”

Agneta Barle, skribent
A B Barle:

Bra skribenter växer inte på trän. Därför är det bra att Jenny Asp finns och kan ta uppdrag, ofta med kort framförhållning. Hon är en nyfiken, engagerad och social person som jag gärna samarbetar med eller lägger ut jobb till. Dessutom är hon snabb och jag vet att hon levererar välskrivna texter.”

EMMA viola palmér, växa med vilt:

”Trygghet är känslan som kommer upp i mig när jag tänker på mitt samarbete med Jenny. Inte bara den enorma tryggheten av att få mina texter granskade av någon som jag känner förtroende för, utan också i vår kommunikation. Jag upplever en enkelhet, tydlighet och flexibilitet i Jennys sätt att vara.”

Bengt Roos, författare:

”Jag hade en önskan om att få skriva en bok, men hade ingen kunskap om hur det skulle gå till. Men genom det fina samarbetet jag fick med Jenny Asp gick min önskan i uppfyllelse och utan hennes gedigna kunskaper hade det inte blivit någon bok. Hennes mjuka och smidiga sätt att korrigera och ge råd om hur uppbyggnad och struktur borde se ut var ovärderligt för mig. Det fina samarbete som snabbt utvecklades under en kort period gjorde att all textmassa som jag hade samlat på mig utvecklades till slutresultatet Då ringde telefonen.”

Virgine Delporte, vd
Connect Uppsala:

”Jenny Asp är inte enbart en kompetent kommunikatör utan också en fantastisk projektledare. Jenny sätter sig snabbt in i nya uppgifter och förstår sammanhanget. Hon är strukturerad, proaktiv och effektiv. Hon tar hela ansvaret för sina projekt och levererar högkvalitativa resultat.”

TObias lundberg, kommunikativ handläggare, tillväxtverket:

”Från Tillväxtverket är vi väldigt nöjda med Jennys texter där hon med intresse och engagemang har satt sig in i de goda exempel vi velat lyfta. Ett imponerande hantverk från förmöte med oss som beställare till intervju med aktörer ända till den skrivna texten. Texterna ger andra kommuner och regioner möjlighet att ta del av inspirerande exempel. Jag kan verkligen rekommendera andra att anlita Jenny för liknande skrivuppdrag.”


Silje Lea, coach
S LEA Communications:

”Tack för värdefull och professionell hjälp med texten till min hemsida. Från första kontakt är Jenny fantastisk på att såväl ställa frågor som att lyssna in behov och önskemål om vad texten ska leda till. Hon är grym på att komma med förslag och tips samt har en enorm kunskap! Professionellt, tryggt och inspirerande från början till slut.”

Lina Magnusson, projektledare utbildning, Svenska Gymnastikförbundet

”Jenny är leveranssäker och trygg att samarbeta med. Hon är effektiv, snabb och flexibel och hennes arbete gör våra utbildningar tydligare och enklare att följa.”

Evelyn Andersson,
MindMend:

”Samarbetet med Jenny Asp har varit otroligt lyckat och smidigt från första dagen. Hennes arbete präglas av noggrannhet, effektivitet, flexibilitet och utpräglad kompetens. Vi är tacksamma för samarbetet och kommer använda hennes tjänster till alla våra projekt.”

Sheeler Eliassi,
Malmenpower:

”Jenny är professionell, lätt att prata med och förstod direkt våra önskemål på texterna till vår nya sajt. Samarbetet fungerade väldigt bra och smidigt. Vi är så nöjda med texterna, och vi har fått komplimanger för både sajten och webbcopyn.”

Ylva Holgersson, projektledare
Svensk Vindkraftförening:

”Med sin expertis har Jenny bidragit till att renodla konferensen Winterwinds marknadsföring och möjliggjort en mer effektiv fördelning av resurser. Hon levererar högkvalitativt material, ofta med kort deadline. Hon är kreativ men arbetar på ett strukturerat vis och är lätt att samarbeta med.”

Johanna Johansson och Johanna Geijer, Djurskyddskonsulterna:

”Med Jennys insats kunde vi känna oss trygga med de texter vi lämnade till vår uppdragsgivare. Vi fick ett snabbt och professionellt bemötande och kunde istället lägga vår tid på arbete som var relevant för vår kompetens.”

Eva Rehnström, Kommunikationsansvarig, dalavind:

Jenny är en ovärderlig resurs för oss, där hon med sitt utifrånperspektiv bidragit till att innehållet på vår webb nu är betydligt mer begripligt – och därmed inkluderande. Dessutom förser hon oss löpande med högkvalitativt innehåll till både webb och Linkedin, i form av artiklar och inlägg.”

Sverker Johansson,
Bitzer Productions:

Jenny Asp har på ett utmärkt sätt lyft kvaliteten i våra tidningstexter. Hennes stora kunnighet och noggrannhet ger oss möjligheten att tryggt fokusera på andra uppgifter i en ofta tidspressad produktion. Vi rekommenderar varmt hennes tjänster!”

Frida Hvit, kommunikatör
FM Mattsson Mora Group:

”Jenny är en nyfiken och social person som på ett engagerat sätt tar sig an sina uppdrag. Hon är noggrann och effektiv och vi känner oss alltid trygga med vad hon levererar. Genom Jennys flexibla arbetssätt, sätter hon sig snabbt in i nya uppdrag och lyckas hitta rätt essens och tonalitet. Vi kan verkligen rekommendera att anlita Jenny som skribent till olika uppdrag.”

Kerstin Öhman projektledare, Immix:

Jag har återkommande anlitat Jenny som dokumentatör av föreläsningar på Socialchefsdagarna – och hoppas på att få göra det fler gånger! Jenny kan fånga essensen och ordagranna citat även i den mest komplicerade föreläsningen – och utifrån sina anteckningar skriva en artikel med flödande språk. Faktamässigt känner jag mig alltid trygg med att den text hon levererar är korrekt, eftersom hon noggrant följer upp med källan. Stilmässigt gillar jag hennes språk och tycker att hon hittar rätt tonalitet till rätt målgrupp. Hon är dessutom självgående och snabb.”

Åsa Lundquist, folkhälsochef och verksamhetschef för Välfärd och folkhälsa, Region Västmanland:

”Tack vare Jenny har vår rapport blivit tydligare och bättre. Hon har varit snabb i sin leverans och hennes språkgranskning, förslag och tips har också skapat en språklig nyfikenhet bland medarbetarna. Jenny har visat lyhördhet inför våra behov, varit tydlig och trevlig i sin kommunikation och stämt av under arbetets gång. Vi har med hennes stöd utvecklat vår förståelse för hur en text blir enklare, tydligare och mer lättillgänglig. Vi har också lärt oss att det svenska språket inte är så enkelt som man ibland tror.”

Sohrab fadai, grundare heartspace:

”Jenny hjälper oss med språkgranskning av bland annat pressmeddelanden och debattartiklar. Hon är extremt noggrann, snabb och skicklig. Vi är väldigt nöjda och kan verkligen rekommendera henne.”

ThOmas veber, författare, OCEAN DREAMS:

”Inte förrän vi kom i kontakt med Jenny Asp har vi kunnat vara säkra på att få ett bra korrektur – som även är klar till avtalad tid. Jenny påpekar dessutom språkliga fel och missförstånd som vi borde ha hittat i vår interna process. Hon är en viktig del av vårt team.”