Uppdrag

Sedan 2012 har jag skapat och förbättrat texter på svenska. Jag arbetar både direkt med uppdragsgivare, och som underleverantör till byråer och förlag. Här hittar du ett urval av texter jag har skrivit, redigerat eller granskat.

FM Mattsson Mora Group: artiklar

Uppsala kommun:
klarspråk

Malmenpower:
webbcopy

Öhmans Bygg:
webbcopy

Falu kommun:
reportage

Bengt Roos:
granskning av bokmanus

Svenska kyrkan:
webbcopy

Silje Lea:
webbcopy

Socialchefsdagarna: artiklar

Calazo förlag: korrekturläsning

Canella IT:
webbcopy

Vision:
korrekturläsning

Region Västmanland:
språkgranskning

Växa med Vilt:
språkgranskning

Stjernsund Brygghus: webbcopy

Johan Hammar:
språkgranskning

Så tycker andra om att arbeta med mig

Jonas Pertoft, strategisk rådgivare, Södra tornet:

Jag vet inte om titeln språkmästare finns. Men Jenny hanterar det skrivna ordet på ett så självklart och säkert sätt. Det är ett nöje att samarbeta med en person som verkligen kan sitt jobb. När hon var anställd hos oss på Södra tornet gjorde vi en mängd uppdrag tillsammans, olika kunder, olika syften, olika stilar, olika utmaningar. En härlig blandning av målgruppsanpassningar, intervjuer, redigeringar och copywriting. Men Jenny löste alla uppdragen snabbt samtidigt som det blev snyggt, smart och rätt – som en språkmästare. Och med ett leende.”

Agneta Barle, skribent
A B Barle:

Bra skribenter växer inte på trän. Därför är det bra att Jenny Asp finns och kan ta uppdrag, ofta med kort framförhållning. Hon är en nyfiken, engagerad och social person som jag gärna samarbetar med eller lägger ut jobb till. Dessutom är hon snabb och jag vet att hon levererar välskrivna texter.”

EMMA viola palmér, växa med vilt

Trygghet är känslan som kommer upp i mig när jag tänker på mitt samarbete med Jenny. Inte bara den enorma tryggheten av att få mina texter granskade av någon som jag känner förtroende för, utan också i vår kommunikation. Jag upplever en enkelhet, tydlighet och flexibilitet i Jennys sätt att vara”.

Virgine Delporte, vd
Connect Uppsala:

”Jenny Asp är inte enbart en kompetent kommunikatör utan också en fantastisk projektledare. Jenny sätter sig snabbt in i nya uppgifter och förstår sammanhanget. Hon är strukturerad, proaktiv och effektiv. Hon tar hela ansvaret för sina projekt och levererar högkvalitativa resultat.”

Viveka Stolt, redaktör Uppsala kommun:

”Det har fungerat jättebra att jobba med Jenny. Hon fångade snabbt uppdraget. Texterna hon levererade var välskrivna och förmedlade det vi önskade få ut av dem.”

Silje Lea, coach
S LEA Communications:

”Tack för värdefull och professionell hjälp med texten till min hemsida. Från första kontakt är Jenny fantastisk på att såväl ställa frågor som att lyssna in behov och önskemål om vad texten ska leda till. Hon är grym på att komma med förslag och tips samt har en enorm kunskap! Professionellt, tryggt och inspirerande från början till slut!”

Evelyn Andersson,
MindMend:

”Samarbetet med Jenny Asp har varit otroligt lyckat och smidigt från första dagen. Hennes arbete präglas av noggrannhet, effektivitet, flexibilitet och utpräglad kompetens. Vi är tacksamma för detta samarbete och kommer använda hennes tjänster till alla våra projekt.”

Sheeler Eliassi,
Malmenpower:

”Jenny är professionell, lätt att prata med och förstod direkt våra önskemål på texterna till vår nya sajt. Samarbetet fungerade väldigt bra och smidigt. Vi är så nöjda med texterna, och vi har fått komplimanger för både sajten och webbcopyn.”

Ylva Holgersson projektledare
Svensk Vindkraftförening:

”Med sin expertis har Jenny bidragit till att renodla konferensen Winterwinds marknadsföring och möjliggjort en mer effektiv fördelning av resurser. Hon levererar högkvalitativt material, ofta med kort deadline. Hon är kreativ men arbetar på ett strukturerat vis och är lätt att samarbeta med.”

Johanna Johansson och Johanna Geijer, Djurskyddskonsulterna:

”Med Jennys insats kunde vi känna oss trygga med de texter vi lämnade till vår uppdragsgivare. Vi fick ett snabbt och professionellt bemötande och kunde istället lägga vår tid på arbete som var relevant för vår kompetens.”

Sara Jernberg, projektledare UU Innovation, Uppsala universitet.

”Jenny är mycket självständig i arbetet med att ta kontakt med de personer som ska intervjuas och leta fram det material som behövs för att skriva bra texter. Dessutom sker en kontinuerlig återkoppling och leverans sker på utsatt tid. Jag kan varmt rekommendera Jennys arbete.”

Sverker Johansson,
Bitzer Productions:

Jenny Asp har på ett utmärkt sätt lyft kvaliteten i våra tidningstexter. Hennes stora kunnighet och noggrannhet ger oss möjligheten att tryggt fokusera på andra uppgifter i en ofta tidspressad produktion. Vi rekommenderar varmt hennes tjänster!”

Frida Hvit, kommunikatör
FM Mattsson Mora Group:

”Jenny är en nyfiken och social person som på ett engagerat sätt tar sig an sina uppdrag. Hon är noggrann och effektiv och vi känner oss alltid trygga med vad hon levererar. Genom Jennys flexibla arbetssätt, sätter hon sig snabbt in i nya uppdrag och lyckas hitta rätt essens och tonalitet. Vi kan verkligen rekommendera att anlita Jenny som skribent till olika uppdrag!”

Kerstin Öhman projektledare, Immix:

Jag har återkommande anlitat Jenny som dokumentatör av föreläsningar på Socialchefsdagarna – och hoppas på att få göra det fler gånger! Jenny kan fånga essensen och ordagranna citat även i den mest komplicerade föreläsningen – och utifrån sina anteckningar skriva en artikel med flödande språk. Faktamässigt känner jag mig alltid trygg med att den text hon levererar är korrekt, eftersom hon noggrant följer upp med källan. Stilmässigt gillar jag hennes språk och tycker att hon hittar rätt tonalitet till rätt målgrupp. Hon är dessutom självgående och snabb.”

Åsa Lundquist, folkhälsochef och verksamhetschef för Välfärd och folkhälsa, Region Västmanland

Tack vare Jenny har vår rapport blivit tydligare och bättre. Hon har varit snabb i sin leverans och hennes språkgranskning, förslag och tips har också skapat en språklig nyfikenhet bland medarbetarna. Jenny har visat lyhördhet inför våra behov, varit tydlig och trevlig i sin kommunikation och stämt av under arbetets gång. Vi har med hennes stöd utvecklat vår förståelse för hur en text blir enklare, tydligare och mer lättillgänglig. Vi har också lärt oss att det svenska språket inte är så enkelt som man ibland tror.”