Om

Som textkonsult tar jag uppdrag som skribent, copywriter och textgranskare – och skapar fungerande texter som når fram.

Välskrivet gör skillnad

Text är viktigt. Det är ofta texten som förmedlar budskapet. Lägger du krut på att göra texten enkel, tilltalande och kommunikativ är det större chans att den blir läst, förstådd och uppskattad. Och får önskad effekt.

Idag får många rollen som textproducent men saknar den tid eller kunskap som krävs. Därför ska du istället anlita mig – för att skapa tydliga texter som fyller sitt syfte.

Att kalla mig för ”textkonsult” är ett sätt att samla allt jag gör inom text under ett paraply. Jag skriver, idéer, förbättrar, redigerar, klarspråkar, granskar och korrar. Alltid med text i centrum. Och alltid som konsult.

Text är det jag gör

Så länge jag kan minnas har jag fascinerats av språk, slukat böcker och producerat berättelser. Som utexaminerad språkvetare med en magister i svenska grubblade jag över om jag ville jobba som skribent, språkkonsult eller kommunikatör.

Jag valde att göra alltihop – i mitt konsultföretag som jag startade 2012. Sedan dess har jag hjälpt andra med att formulera, strukturera och paketera budskap – i text.

Hållbart hela vägen

För mig är hållbarhet viktigt. Det innebär att jag gärna arbetar med uppdragsgivare som själva satsar på hållbarhet. Jag väljer även att resa fossilfritt och lämna ett så litet ekologiskt fotavtryck jag kan.

För att ha ett hållbart arbetsliv och kunna prestera på topp väljer jag att arbeta sextimmarsdagar och därmed få tid över till träning, återhämtning och familjeliv.

I de jobb jag gör är jag alltid mån om hög kvalitet, effektivitet, en trygg dialog och nöjda beställare. Så skapar jag ett hållbart företag över tid.

Jenny Asp. Född 1985. Hemvändande falubo. Stadsodlande skribent och ständig student. Brinner för hållbarhet, hälsa och klimat. Gillar små ord och stora träd. Samt yoga.

”Jag vet inte om titeln språkmästare finns. Men Jenny hanterar det skrivna ordet på ett så självklart och säkert sätt. Det är ett nöje att samarbeta med en person som verkligen kan sitt jobb.”

— Jonas Pertoft, strategisk rådgivare, Södra tornet