Om

Text är viktigt. Det är ofta texten som förmedlar budskapet. Lägger du krut på att göra texten enkel, tilltalande och kommunikativ är det större chans att den blir läst, förstådd och uppskattad. Som textkonsult skapar jag tydliga texter som når fram.

Jenny. Född 1985. Hemvändande Falubo. Stadsodlande skribent och ständig student. Gillar små ord och stora träd.

Text är det jag gör. Så länge jag kan minnas har jag fascinerats av språk, slukat böcker och producerat berättelser. Som nyutexaminerad språkvetare grubblade jag över om jag ville jobba som skribent, språkkonsult eller kommunikatör. Jag valde att göra alltihop – i mitt konsultföretag som jag startade 2012. Sedan dess har jag hjälpt andra med att formulera, strukturera och paketera budskap – i text.

Text är roligt. Nyskapade ord, målande formuleringar eller några rader som får dig att tappa andan. Vi har alla en relation till ordet och språket, och idag är vi alla också i hög grad textproducenter på olika sätt. Det jag älskar med text är framför allt blandningen av struktur och kreativitet, och jag drivs av att skapa fungerande texter som fyller sitt syfte.